I går så var det dags för barbranschens Oscarsgala Bartenders Choice Awards på Vinterviken i Stockholm.

Detta år gick det prestigefyllda priset Årets Bartender till Björn Kjellberg som till vardags hittas bakom baren på Marie Laveau och Litte Quarter.

Verkligen välförtjänt av denna duktiga och ambitiösa bartender och barkonsult. En oerhört professionell bartender som är en fin ambassadör för hela barbranschen. Ett populärt beslut av applåderna att döma.

Priset till Årets Bar gick inte helt oväntat till den internationellt sett kända baren Little Quarter som ligger på Marie Laveau.  För andra året på raken minsann. Värt att notera här är att samtliga som blivit utsedda till Årets bartender på B.C.A. galan har arbetat bakom bardisken på Marie Laveau. Först Jimmy, sedan Prince och nu Björn…  hårt engagemang och kompromisslöst kvalitetsarbete lönar sig.

Årets stipendium som delas ut av B.C.A. gruppen gick till Martin Borg som numera arbetar på Tjoget. Priset tilldelas den bästa studenten som examinerats 2012 från YH-utbildningen International Bar Management.

Nykomling blev inte helt oväntat Tjoget som ligger i Restaurang Linje Tio. Välförtjänt med tanke på helheten och det dream team arbetar där. De bjöds på Blue Blazers där före galan.

Reisen fick priset som årets drinklista och Story Hotel fick priset som bästa atmosfär. Kul då det är grymt engagerade team bakom bägge dessa barer.  Story Hotel får alldeles för lite uppmärksamhet enligt min mening.

Efterfesten fortsatte på Marie Laveau och som vanligt gäller, – What happens at ML, Stays att ML..

På bilden ser ni Stipendiaten Martin Borg som numera har 10.000:- att spendera på förkovring av barbranschen.