Bar Convent Berlin 2013

Under två dagar samlades världens barelit i Berlin. En välarrangerad mässa med många utställare och packat med deltagare.

Berlin visade upp sig från sin allra vackraste sida och bjöd på två riktigt sköna höstdagar. Planet som gick från Arlanda en tidig morgon kunde nästan ha varit chartrat av svenska bartendrar och dryckesnördar.  Det visar inte bara på ett stort intresse utan även på att Stockholm är en av Europas bästa barstäder.

Utbud av allt från barutrustningar till udda spritsorter varvat med massa föreläsningar. På föreläsarlistan fanns namn som Anistatia Miller och Jared Brown, Alex Kammerling, Jörg Meyer, Philip Duff, Alex Kratena, Jim Meehan, Dale de Groff. Samma gamla namn som vanligt kan tyckas, men som antagligen drar en hel del publik.

En stor fördel var mångfalden av föreläsningar och ämnen. Allt från produktseminarier, lönsamhetslösningar och hur man skall driva sin bar.  Är man på någon föreläsning som visar sig ligga på fel nivå är det lätt att glida ut och gå till nästa seminarium.

Produkter då. Jo då, där fanns det en hel del. Massor med gin, Mezcal och Vermouth varvat med allt du vill och inte vill ha i en bar. Kul inslag var den mobila cykelbaren utanför. Där besökaren kunde köpa sig en drink innan man gick in på mässan. En annan favorit var Absint fontänen med smaksatt Absint.

Jag åker nog tillbaka nästa år. Många bra seminarier och en bra mötesplats för den professionella delen av vår industri. Dessutom är Berlin en riktigt cool och vacker stad så full av historia och fin arkitektur.